Cercul de teatru

Cercul de teatru

Theatron a debutat în 1985, sub denumirea de ,,Formația de teatru a Casei Studenților din Craiova”, avându-l ca îndrumător pe Ștefan Florescu. În 1996, trupa și-a schimbat denumirea în cea actuală.
De menţionat că scopul trupei Theatron nu este acela de a pregăti studenții pentru o viitoare profesie in domeniul artistic, ci de a-i ajuta pe aceștia să se cunoască mai bine pe ei înșiși, să-și învingă temerile, prin corectarea și dezvoltarea atitudinii și comportamentului. Printre piesele de teatru puse în scenă putem enumera: „Casa nebunului”, „Patima roșie”,„Încăutareasensuluipierdut”, „Emma”, „Delirîndoi”, „Tabloul”, „Scaunele”, „Omul de zăpadă”, „Maestrul” și „Chunga”.

Trupa FaceAct a debutat pe 1 aprilie 2013. Este o trupă de teatru amator ce are încomponență studenți de la diferite specializări ale Univesității din Craiova, sub coordonarea actriței MirelaGăman.
FaceAct a pornit de la ideea formării unei trupe de teatru neconvenționale, atât prin abordarea temelor, cât şi prin alegerea spaţiilor de desfăşurare. Ca şi în cazul Theatron, scopul trupei este dezvoltarea personală a studenţilor participanţi, prin improvizaţie şi mişcare scenică. Printre spectacolele puse pe scena Casei de Cultură a Studenților din Craiova se numără: „Art show”, „Crăciunimprovizat”, „Pacea cu zmeii”, „Telecomandați” și,cel mai recent, o adaptare a clasicei poveşti „ScufițaRoșie”, menită să atragă atenţia asupra fenomenului traficului de carne vie.

Distribuie