Cercul de muzică

Cercul de muzică

Cercul de muzică a venit întodeauna în întâmpinarea preocupărilor culturale şi de divertisment ale studenţilor şi elevilor care au frecventat şi animat activitatea culturală de aici, ca participanţi şi ca beneficiari deopotrivă. Cercurile muzicale au fost şi sunt o necesitate vie şi permanentă a acestor tineri, iar obiectivul major al lor este diseminarea artei muzicale (după aptitudini şi opţiuni) în rândul tinerilor.

Cercul de Muzică are secţiuni dedicate mai multor genuri muzicale: Cercul de muzică Folk „Valeriu Sterian”, Cercul de muzică rock, unde activează trupele „Crimena”, „Sin under Skin”, „Rockvaiv” şi celebra „Avatar”, Cercul de muzică pop şi, mai nou înfiinţat, Cercul de muzică BeatBox.
Urban Sound este numele studioului de înregistrări din cadrul cercului de muzică și este coordonat de Cristi Udrea. Trupelor studențești şi soliștilor li se pun la dispoziție cele mai bune tehnologii, pentru a pătrunde cu ușurință pe piața muzicală. „Student Studio” a fost cel mai important proiect al studioului de înregistrări, finalizat cu lansarea unui album colectiv, numit chiar Urban Sound,pe 20 decembrie 2013. Pe album se regăsesc artişti craioveni precum Liuba, Oase, MCA, TaSe și IuLyNess, The Richards, EMA, Kraftu, Fără Titlu, Alina Amon și Mihaela Pătran, compoziţiile fiind în totalitate originale.

Distribuie